New classes for balance and neurological improvement

Wednesday and Saturday are new classes which will emphasize specific exercises for balance, neurological improvement and left-right brain coordination.

These can be done in the chairs and it is not strenuous.

Those who have Parkinson’s will greatly benefit. This will include some easy Qi Gong and relaxing meditation.

Vetenskapen vädjar ofta till intuitiv insikt. Medicinska genombrott kommer ibland från rykten och legender (Edward Jenner hörde att mjölkflickor som smittats med kokoppor inte får smittkoppor – därav den första smittkoppsvaccinationen), från oavsiktlig förorening av experimentmaterial (upptäckten av penicillin och neopren) och från oväntade biverkningar av läkemedel (Viagra var ursprungligen avsett för behandling av hjärtsjukdomar).

Och kunde Darek Fidika, en 38-årig polsk brandman med bihåleinflammation, ha gissat att han skulle gå till den medicinska historien som den första förlamade personen som kunde gå efter att ha fått en nervcellstransplantation. Att återfå rörelseförmågan i benen gav patienten en otrolig upplevelse och var i själva verket levitra receptfritt en andra förlossning. Fidikas patient hade fått ryggmärgen helt avskuren med en kniv under ett slagsmål med sin frus före detta man, och Fidika gick med på en transplantation av celler från hans näsa. Cellerna, som kallas gliaceller (olfactory envelope), är kända för att påverka regenerationen av luktnerver, som transporterar signaler från luktreceptorer till hjärnan och regenereras var 30:e dag.

The first class will be Saturday, October 4

Wednesday: 8:00-8:45 a.m.

Saturday: 9:00-9:45 a.m.

Where: SunBird Golf Resort Navajo Room, third floor

There is no cost; donations are accepted

If you have questions call Paullene Caraher on cell phone at 602-292-7858; or e-mail at [email protected].

Please call or e-mail me if you are coming to the new classes so I can set up the room. Wear comfortable clothing.

If there is enough interest the classes will continue through November and December.

The SunBird Golf Resort is located at 6250 S. SunBird. Blvd., Chandler, AZ 85249, located off Riggs Road between Cooper and McQueen; turn in on Championship Dr.